Batsford Arboretum, Moreton-in-Marsh


Var på äventyr igår! Tog bussen till Moreton-in-Marsh, som är ett lite större samhälle än detta, men inte fantastiskt mycket större av min knappa analys. Tog mig en stärkande förmiddagsfika och traskade sedan mot Batsford Arboretum. En promenad över åkrar, genom fårhagar, upp lite för långt, ner igen och in genom entrén till denna stora park. Som jag fattat det, park anlagd till ett väldigt, väldigt stort hus (slott?), men som nu inte ägs av samma människa. …Person? Förening? Oklart. Huset är privatägt, parken ägs av någon form av organisation. Hur som, moving on, stor park med många olika slingrande stigar att följa, väldigt trevligt faktiskt, väldigt mycket olika planterade buskar och träd, vattenfall (dock utan vatten för tillfället, tänk er besvikelsen), en ringlande bäck, prunkande hortensior, ett par statyer i brons, en liten grotta och en utsiktplats med vid utsikt över det Engelska böljande landskapet. Såg också ett par fasaner och till min yttersta förtjuselse, en liten luddig kaninunge. Alltså fantastiskt galet jättesöt. Och jag fick komma jättenära. Inte riktigt så nära så jag kunde sno med mig den i kameraväskan, men nästan. En liten, liten luddboll som LÄTT hade fått plats i min hand. Nej men så söt. 

Satt en god stund på en bänk i halvskugga bland några Redwood-träd. Senast jag såg sådana var på Nya Zeeland, så det var lite av en throwback faktiskt. Inte alls lika stora och fantastiska som dem dock, men ändå. 

När jag gått där en stund och kände att jag kunde det, så tog jag mig över åkrarna, genom fårhagarna, tillbaka till Moreton. I eftermiddagssolen. Blev verkligen superfin sommarkväll, tror faktiskt inte att jag skulle definiera det som att de har höst riktigt än här. Nog för att det kan vara bra kallt vissa morgnar, men det blir för det mesta rätt varmt på dagarna. Skönt i alla fall. Jag satte mig på en uteservering och beställde mig min första fish & chips sen jag kom hit, med tillhörande öl, och var givetvis tvungen att prova deras berömda, egengjorda glass! Mycket trevligt. Tog bussen hem, var väl hemma till sju, och då var jag helt slut kan jag säga! Dusch, säng, serie. Bra dag. 

I veckan har det inte hänt så mycket, designjobb, implementerat en eftermiddagskaffe i solen för att jag måste UT i alla fall en gång om dagen (en av garment tech-tjejerna sa förtjust ”Oh! Are you going to fika?!” De andra tittade lite fundersamt och så fick jag förklara vad det betyder att fika. Lite roligt, hon var sjukt nöjd över att hon kände till detta fenomen), ökat mitt chokladintag avsevärt, faktiskt i och för sig tittat på bil. Har kommit på att jag nog ska skaffa mig en bil. Sjukt dyrt att hyra en, så då är det väl bara att köpa en? Jag måste ju kunna åka och se mig om när jag nu är här. Lauren hjälper mig, fantastisk chef va?! Tyvärr var den uttittade bilen såld, så fortsättning följer på den. Träffade på en Mike, cirka pensionär med stor lurvig svart hund, på promenadstråket häromdagen, frågade ut mig var jag kom ifrån och hur länge jag skulle stanna. Pratade väder (jorå, de pratar väder här också. På exakt samma sätt som vi, behändigt ändå), hans hund och vi gick också förbi en ladugård och konstaterade hur mjölkrobotar förenklat mjölkandet va?! Ingen fantastisk stor grej, men de är väldigt trevliga här, händer ändå titt som tätt att någon säger mer än de ”behöver”, vilket faktiskt kan vara väldigt trevligt när man känner sig lite ensam och övergiven. Finns också väldigt många hundar i den här byn. Typ alla jag möter har hund. Enligt min erfarenhet också stor andel som går lösa och är väldigt väluppfostrade. Notis om livet i England. Några fler notiser som jag kommit på borde få lite uppmärksamhet; 

  • det sitter en på-knapp vid varje vägguttag. Missar man att trycka på denna på-knapp laddar inte ens telefon som är typ urladdad och desperat behöver laddning innan man ska till jobbet. 
  • Alla dessa små rumsparfymer överallt, vet att jag skrivit om dem förut, men jag måste bara notera att den där parfympuffaren som står i hallen. Den låter som att någon nyser. Kanske mer som en kattnys, men ändå. Och den liksom surrar innan som att någon drar in luft och sen kommer nysen. När jag står i köket och hör den vänder jag mig om TYP varje gång.
  • Två kranar vid handfatet. En kall, en varm. Nog för att det finns hemma också, men det är betydligt vanligare här. Här är det nästan mer regel än undantag. Nästan.
  • Har också förstått att covidtest varje morgon inte är supervanligt. När min moster som bor i stora staden Stockholm blev förvånad och sa att hon inte hört om det tidigare, då tänkte jag att det inte bara var jag som var hantverkare och inte behövt utstå detta tidigare. Vi gör snabbtest. Varje morgon. Lauren är visserligen gravid, så jag förstår verkligen grejen, bara konstaterar. Har inte gjort ett test innan jag skulle flyga hit, nu gör jag ett dagligen. Kul va? Upp med topsen i näsan så långt man kommer och lite till, droppa på någon skum vätska och en kvart senare får man resultat. Egentligen ganska smidigt. 

Nej men det var väl det. Börjar bli lite otålig på att min engelska inte riktigt släpper, men samma dag jag tänkte det började jag få problem med att komma på rätt ord på svenska, så jag vet inte om den var befogad. Eller ja, dagen efter denna tanke när jag står och diskuterar bilar med hyresvärdarna lyckas jag kväka ur mig ”rust eh huög”, vilket genast fick mig att känna att det där engelskatestet jag gjorde innan jag åkte hit och var så stolt över att jag fått rätt högt betyg på, inte spelade så stor roll när man inte kan göra en bättre översättning än så i stridens hätta. Han fattade visserligen vad jag menade (otroligt nog) medan jag fortfarande stod och undrade vad i helvete det var som just kommit ur min mun?!

Imorgon – ny måndag, ny vecka! Kommer två nya designers imorgon, ska bli kul att se vilka de är. Startar också någon form av bake off-tävling på kontoret imorgon, alltså kaka är ju aldrig fel? Hade väl egentligen passat mig kalas att vara med på det, men när tävlingsbidraget var tvunget att vara en tvåvåningstårta drog jag mig ur… Verkar som att den ska fortsätta ett par veckor framåt, vem vet, nästa vecka kanske passar mig bättre? 

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *