Cirencester, Oxford & Cheltenham


Hemkommen från en ish tiodagars i Storbritannien. Cirencester och Cheltenham besöktes och det var så himla trevligt att vara tillbaka, väldigt roligt, kunde knappt sluta le på vägen i taxin från flyget när jag tänkte på hur nära jag var och faktiskt nästan lite nervös att åka tillbaka in i Cheltenham. Var också en sväng på Orkneyöarna, norra Skottland, och det var verkligen så häftigt. Vilken natur! Men det kommer, först tänkte jag ta mina första dagar som jag hade hos Sophie i Cirencester. Det var väldigt kul att träffa henne igen! Vi var i Oxford en dag, en sådan där grej som stått på listan att besöka länge men som inte blev medan jag var där i höstas. Väldigt fin stad, verkligen. Många fina gamla byggnader, väl underhållna. Universitetsområdet var verkligen vackert, så många detaljer i arkitekturen. Vi gick längs med floden som rinner genom staden, såg en ekorre och tittade på en gåsfamilj som hoppade i vattnet. Satt på en pub precis bredvid floden och Sophie visade mig en annan uppe på en takterass. Vi hann med en del shopping med faktiskt, i ett nybyggt, stort köpcentra som kändes väldigt öppet och ljust. Det var liksom snarare byggt som en fyrkant med innergård än som en stort, instängt hus. Fortfarande tak på den där innergården, men transparent tak och med mycket växter och grönska på alla våningar så känslan var ändå nästan som att det var utomhus. På taket hade de restauranger och där började vi vår Oxford-dag, åt frukost på ett brunchställe i solen. Magiskt! Allra helst när jag kom från ett Sverige där det nästan var väl ambitiöst att försöka sitta ute och äta frukost. 

Vi tog en förmiddag och gick runt Cotswold Lake District, tog en islatte i solen och pratade om livet. Eftermiddagen och kvällen var vi i Cheltenham och provade diverse gindrinkar! Vi var bland annat på Gin & Juice som är ett av ställena som Jade äger ihop med sin man. Ett sådant där ställe man bara ska ha varit på i Cheltenham, allra helst om man jobbat för henne kanske… Åt friterade mac & cheese-bollar (vilka var otäckt goda) och en näve pommes. Eller kanske två. Okej då, fem. Fick hemsidetips av taxichaffisen och konstaterade när vi kom hem att dagarna gått alldeles för fort. Dagen efter skulle jag åka till Cheltenham och vara där en och en halv dag innan avresa mot Orkney. Men vi hade hunnit med mycket! Den närmsta puben var vi på första kvällen (satt också ute!), vi var förbi puben Nathan jobbar på (så himla mysigt ställe, och så bra mat! Låg i en alldeles förskräckligt idylliskt Cotswold-by (Coln St Aldwyns, ja ni hör ju?!) och maten var SÅ bra. Kan ha varit bästa burgaren någonsin. Vi hann med filmkväll och kvällspromenad, en massa trevligt kaffe och faktiskt en snabb sväng förbi Holland Coopers boutique och Dunkertons. Var ingen i butiken jag kände igen, inte heller i kaffevagnen tyvärr, men det var ändå lite trevligt att vara tillbaka och strosa där en liten sväng. Också lite nervöst. Var inte helt kompis med det, men kul när vi väl var där.

Första dagen jag var i Ciren jobbade Sophie så då gick jag och turistade i Ciren hela dagen. Fotade och skrev. Skrev faktiskt lite på väg dit också, så här kommer några glimtar från de första två dagarna:

4 Maj 2022 Onsdag

Gick på planet, fick mitt första ”Hello, welcome” och det vaknade något. Första påsen Engelska chips. 

Kände redan för några veckor sen att jag inte kommer ha tillräckligt med tid. Att träffa alla tillräckligt mycket och ändå ha tid över till att åka till mina bästa ställen. Men jag ska ju snart tillbaka. Så det så. Lite begränsande att inte ha bil dock. Jag skulle ställt Polon på något bra ställe! 

Att jag om en timme sitter i Cirencester och väntar på att Sophie ska sluta jobbet känns nästan lite overkligt. Fast jag nu sitter i TAXI på väg dit. Att jag snart ska få träffa henne igen! Åh så mysigt! Att jag snart är i Cheltenham igen. Alltså jag blir lite lycklig bara jag tänker på det. Gå till mina favoritcafén, äta lunch på The Tavern. Kanske åka ut till Bourton och gå min favoritslinga? Det hinner jag nog inte, men bara tanken gör mig lite lycklig. Åka förbi kaffe-vagnen och se om Henry jobbar. Det hade faktiskt varit jättekul. Se om det är någon i butiken jag känner igen. Allra helst Denise och Tallini. Det hade varit så roligt! Jag och Sophie kommer nog åka förbi och ta en kaffe där på söndag är planen. 

Det är påtagligt varmare här. Kändes med en gång. Allt är också väldigt grönt. Det är nog som jag sa i höstas, de ligger nog en månad före oss ungefär. 

Ska också lösa in en check och få tillbaka på skatten på bilen. I England. Lite coolt? Ändå lite VÄRLDSVANT till och med..? Får se hur det går. 

4 Maj 2022 Onsdag 2

Framme på ett fik i Cirencester. Så nu sitter jag äntligen här. På ett fik, i England och skriver igen. Har precis druckit min latte och ätit en croissant. Croissanter och det här stället ändå va. Man skulle kunna tro att det härleder en till Frankrike. Inte för mig. För mig har det blivit England. 

Jaja, jag sitter här som sagt, luktar lite äckligt efter att ha varit för varm, kall och varm igen. Hetsat runt i Stockholm för att hitta från SJ-tåget till Arlanda Express, sick-sackat mellan folk för att ta mig fram till rätt gate. Frusit på planet för att sen vara alldeles för varm. Där jag för övrigt satt på en mittplats mellan två okändisar. Kanske inte det roligaste jag gjort, men jag kom fram till London i alla fall. Bagaget kom rullandes oförskämt snart och sen var det ju den där bussen. Fyra timmars väntetid. Med ett byte. Satt en stund och väntade, pratade lite i telefon, ringde sen min Mamma för att säga att jag var framme och allt det där. Sa att jag funderat på taxi. Och Mammor va. De är ju ändå väldigt bra. Så efter en massa bra argument tog jag mig i kragen och letade upp en taxi. Komma fram vid halv fem istället för vid nio kan ju ändå vara skönt. Jag får umgås längre med Sophie, jag kan sitta på ett mysigt fik och vänta på henne istället för på flygplatsen, hon behöver inte hämta mig i Cheltenham. Tid är ändå också värt något. 

Den där jäkla taxin blev pissdyr. Men, som min kära och kloka vän som lyckades ringa precis när jag klev ur taxin sa, det är bara pengar. Hon hånade mig givetvis först och spädde på att det var jävligt dyrt och att det kanske inte var något hon skulle gjort, men sen skrattade hon lite och sa också att det bara är pengar. Och hon har ju rätt. Det är bara lite sura pengar. Å andra sidan kan man se det som läropengar. Jag som åker taxi väldigt sällan behöver väl uppenbarligen lära mig hur man gör. Blir det kalasdyrt kanske jag lär mig fortare att jag ska stå på mig om att få ett fast pris istället för att få ett ungefär och sen låta taxametern ta det. Fast Mamma sa åt mig typ tre gånger att be om fast. Jag lyckades i alla fall få ner det £41, alltid något. 

5 Maj 2022 Torsdag

ÅH! Jag sitter tillbaka på ett fik. Ojojoj. I solen, i solbrillor, lite för varm i mina jeans. Det är helt galet trevligt väder. Sitter in mellan husen på en liten innergård, omgiven av Cotswoldsten, en stenlåda planterad med rosmarin, en alldeles förträfflig latte. Min kamera. Dock ingen anteckningsbok. Men det får gå på telefonen idag. (Här fick jag in min mat och det var alldeles för mycket folk på stället för att jag skulle ha ro att mys-sitta där när folk ville in och äta och dricka kaffe…)

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *